Wist je dat ???

...

Het nieuwe kunst object "Waterwinparklab" onthuld wordt op 12 juni 2024. 

Kunstenaar Sannah Belzer heeft wel wat tegenslagen moeten verwerken, door het vochtige weer kon het waterwinparklab niet goed drogen en waren er flinke stukken van de muur ingestort. Nu is alles hersteld en kan het waterwinparklab worden onthuld.


...

Ons gebied zorgt voor schoon drinkwater aan ruim 115.000 bewoners. In het waterwinpark staat het opvallende pompgebouw ( walvis of kruimeldief ) en 9 waterputten verspreid over het park.

Dat hier drinkwater wordt gewonnen heeft gevolgen voor het gebruik van ons park.  Vitens wil dat gebruikers van het park weten dat ze over een bijzondere waterbron lopen of fietsen.

Zo worden wij ons bewuster van drinkwatergebruik en de bescherming ervan.


...

De gele waterbeestjes voor veel mensen een centraal punt is in de wijk. De gele waterbeestjes zijn ook vaak een verzamelpunt. Makkelijk door de bankjes die erbij staan.  Vaak zitten hier ook ouders die hun kinderen laten spelen op de gele waterbeestjes.


...

Gemeente Utrecht ooit had bedacht om wild runderen te laten grazen in Terwijde. Vandaar dat sommige bomen hekjes hebben. Puur om de bomen te beschermen tegen de runderen. 


...

Er in het waterwinpark heel veel pokemonstops en pokemongyms zijn.

Regelmatig staan er een groep mensen bij elkaar om elkaar te helpen bij het vangen van een grote of sterke pokemon. 


...

Dat er ooit vijf gele waterbeestje hebben gestaan in ons park.  Ik denk wel dat ik begrijp waarom die is weg gehaald.