Wat is het doel van Wandel je Happy?

Op de eerste plaats: mensen uitnodigen om naar buiten te gaan.

Op de tweede plaats: elkaar ontmoeten . 

Buiten ontmoet je mensen, buiten zijn er veel boeiende dingen te zien, zo kan een simpele wandeling een mooi avontuur worden. 

Tijdens deze wandeling proberen we een extra zonnetje mee te geven in de vorm van een Happy Bag.

In deze Happy Bag kunt een nieuw uitdagingen vinden. Soms actief en soms passief. 

Wandel je Happy is geen wandel groep, maar het zou me niet verbazen als er spontaan wandelgroepjes ontstaat.

Meer bewegen:

Bewegen is goed voor ieder mens. Tijdens gesprekken met onze buurtbewoners bleek dat niet alleen senioren behoefte hebben aan meer beweging of een stimulans om meer te gaan bewegen. Ook gezinnen met jonge kinderen vinden het soms lastig om een leuke buiten activiteit te kiezen. De Happy Bag zal zeker gaan helpen met een leuke buitenactiviteit. 

Een tip die vaak gegeven wordt als je voor het eerst gaat beginnen met wandelen: is te starten met een wandeling van 500 tot 1500 stappen.

Dat ligt een beetje aan de persoon of omstandigheid. Daarom hebben wij de aantal stappen geteld van alle paden in het waterwinpark.

Op deze manier kan iedereen een keuze maken voor een wandeling die bij u past. 

Om uw wandeling te vullen met afwisseling en plezier hebben wij de Happy Bag bedacht. 

klik op de button voor meer informatie over de Happy Bag.

Vriendelijkheid in de wijk...

Het lijkt zo makkelijk en simpel om iemand vriendelijk te groeten. Maar dat is tegenwoordig best een uitdaging met al die koptelefoons en smartphones.  Een vriendelijke knik met je hoofd is soms al voldoende.

Een goedemorgen groet of goedemiddag groet, tovert vaak een glimlach op iemands gezicht. 

Waarom groeten we mensen op straat?  Dat is niet alleen om beleefd te zijn, maar ook om gezien te worden en te laten merken dat je de ander ook ziet.  Met een groet zeg je eigenlijk: je mag hier zijn, welkom.

Door elkaar te groeten ga je elkaar op een gegeven moment ook herkennen. En dat geeft een vertrouwd en veilig gevoel in je eigen buurt, straat of park. Wie weet onstaat er dan zomaar een vriendelijk praatje.

We gaan elkaar weer groeten op straat..

Laten we er weer een gewoonte van maken om elkaar te groeten. Alleen maar een simpele groet is al een stap in de goede richting. Nog geen 20 jaar geleden was het de gewoonste zaak van de wereld, dat we elkaar groeten op straat, waarom zijn we dat verloren? 

We gaan het gewoon weer herontdekken, doet u mee?

Eenzaamheid bestrijden...

Wandel je Happy probeert iedereen te laten genieten van een wandeling in het waterwinpark. De Happy Bag is daar een belangrijk onderdeel van.  Naast de Happy Bag is het mogelijk voor alle Wandel je Happy wandelaars om een bakje thee of koffie te drinken in Buurtcentrum Terwijde. Je kunt hier spontaan mensen ontmoeten. Er is ook genoeg ruimte om hier af te spreken en te verzamelen voor uw wandeling of juist na afloop om gezamelijk nog even koffie te drinken.  Buurtcentrum Terwijde is juist een plek waar je mensen ontmoet tijdens de vele activiteiten of bij de koffie ochtenden. 

Eenzaamheid is een groot probleem en dat kan een Buurtcentrum nooit helemaal oplossen. Maar we kunnen u wel uitnodigen om gezellig binnen te komen.  één of twee leuke activiteiten in de week maakt uw week een stuk gezelliger en minder eenzaam. 

Misschien zijn er activiteiten die u aanspreken, zelfs als dat niet het geval is, mag u bij ons naar binnen lopen voor een bakje koffie of thee. 

Meer zitplekken ...

Doordat we al een tijdje bezig zijn met dit Wandel je Happy project, zijn er 2023 al extra banken geplaatst en een picknick tafel.

Heel fijn om meer rust plekken te hebben in het waterwinpark. Het is leuk om te zien dat deze nieuwe plekken ook al regelmatig gebruikt worden.

Gemeente Utrecht geeft ons waterwinpark genoeg aandacht, niet alleen in het onderhoud van al het groen, maar ook de speeltuinen en sportvelden krijgen regelmatig goede zorg.

  • Zo heeft het grote sport veld met kunst gras, in 2022/2023 een hele nieuwe kunst laag gekregen. 
  • Een heel nieuw speeltuin voor de kleintjes in 2023 op de walter kollolaan.
  • Een heel nieuw speelgebied in 2022/2023 bij de basketbal velden.
  • Een Kunst object in ons park van Sannah Belzer 2023/2024.
  • In 2024 krijgen we extra struiken en heggen in ons park erbij, fijn voor de mussen en andere vogels. 
  • In 2024 krijgen we ook 60 prachtig sierfruitbomen in ons park erbij. 

Het Waterwinpark leeft...Maak jouw eigen website met JouwWeb