Wandel je Happy is...

Wandel je Happy is een initiatief dat is ontstaan door de wensen van buurtbewonders uit de wijk Terwijde in Utrecht Leidsche Rijn.

De bewoners hadden een aantal wensen zoals: Eenzaamheid bestrijden, beweging bevorderen, vriendelijkheid in de wijk, kennis over de omgeving, mensen ontmoeten, meer zitplekken in ons waterwinpark en ons veilig voelen in Terwijde.

Door de samenwerking van Gemeente Utrecht, Stichting Dock en een buurtbewoner is Wandel je Happy nu daadwerkelijk een feit.                    Sinds kort heeft Gemeente Utrecht, de Buurtagenda opgestart en deze organisatie is druk  bezig geweest met het Wandel je Happy project.

De Buurtagenda is een organisatie die positief wil meewerken aan de wensen van de bewoners in Terwijde. 

Klik op de button voor meer informatie.


Waterwinpark

Het waterwinpark is een stadspark met veel mogelijkheden .

Door de vele soorten bomen en planten zijn er heel veel verschillende soorten vogels te zien en te horen.  Een prachtig geluid. Terwijde heeft in het algemeen veel water, hierdoor zijn er ook in het waterwinpark veel watervogels en kikkers te zien. De vele planten en bloemen trekken verschillende insecten aan, sommige zijn heel mooi om van dichtbij te bekijken. Het waterwinpark is gewoon een mooi stukje natuur in een grote stad. 

Wat heeft het waterwinpark nog meer:

  • Veel sport mogelijkheden op verschillende plaatsen in het park, op natuurgras en ook op kunstgras.
  • Variatie in de wandel paden, langs speeltuinen, bomenlaan, vlonderpad, langs het water.
  • Veel speelplaatsen voor de kinderen. inclusief kabelbaan, schommels, klimtoren.
  • Halfpijp baan voor de waaghalzen. 
  • Outdoor gym voor de serieuze sportievelingen.
  • Grasvelden om te picknicken of je vlieger los te laten.  

 

Het Waterwinparklab is nieuw, dit kunst object is pas geplaatst in ons park en een aanwinst voor leergierige en nieuwsgierige Terwijdenaren. 

Naast al deze positieve items heeft het waterwinpark ook grote activiteiten. 

Denk aan de Waterwinmarkt, de Kinder Triathlon Leidsche Rijn en het Circus. Ook de basis scholen gebruiken het park voor grote feesten en sport wedstrijden.

Het Waterwinpark leeft...

Het waterwinpark wordt dagelijks gebruikt voor diversen doeleinden en activiteiten:

Wandelaars, Joggers, Hondenbezitters, Sporters, Vogelaars, Fotografen, Bloemen en planten liefhebbers, Fietsers, Picknickers, Bellers, lezers, Gezellige kletsers, Ouders met spelende kinderen, Opa's en Oma's. 

Fysiotherapeuten, Beweegcoaches. Fitnisgroepen,  Judo training, TaiChi,  Hockey training. Cricket wedstrijd, of gewoon even een balletje trappen. Puppy training, leren fietsen. Ouders die vliegeren met hun kinderen, Een visser die geduldig wacht op een goede vangst. en veel en veel meer. 

Het waterwinpark wordt gebruikt door iedereen, je bent nooit alleen in een stadspark. 

Er is veel te zien in ons waterwinpark !